Curryröra

Dags för matlagning. Ella fick som vanligt hjälpa till. Idag hackade hon de små morötterna till om möjligt ännu mindre bitar.
61563-28

Sedan stektes en massa grönsaker och smask upp och fick stå och puttra i lite (eller eftersom Ella hällde... mycket) kokosmjölk.

61563-29

Sedan smaskade vi ner allt till lite god jordgubbssaft (med ytterst lite hostmedicin i)

61563-30

61563-31

Och så här nöjd blir man när man äter upp 2 hela tallrikar med sin egen curryröra...

Blommor o jord

Dags att vårfixa på balkongen!
Farmor kom förbi med finfina blommor som behövde planteras om i en balkonlåda. Detta gjordes enklast på köksgolvet eftersom ett visst spill alltid är att räkna med när Ella är inblandad.
61563-25

Från början hade pappa en fantastiskt vision om blommornas inbördes placering i blomlådan. Här skulle form och funktion mötas på ett nytt men ändå klassiskt manér som skulle få grannarna att höja på ögonbrynen.. Men de där planerna gick snabbt i stöpet när Ella fått sagt sitt.. Numera villar ett stillsamt kaos i balkonglådan.
61563-26

Men snyggt som attans blev det till slut. Och dessutom fick Ella ännu ett perfekt gömställe i lägenheten.
61563-27


Storfika

Storfika

Pappa trodde han var smart när han köpte en gigantisk dammsugare till Ella för att på så sätt få henne att tröttna på smaken och sluta tjata om hur gott det var att fika dammsugare. Men icke.. Numera vill hon bara äta "stooooora dammsugare".

Sjukligt värre...

Veckan började hårt med lite grovstädning hemma hos Farmor...
Medan pappa fick slita hårt tog Ella det lite lugnare och passade bland annat på att visa att en regnmätare kan fyllas med rätt mycket lera innan den spricker i småbitar.

61563-20

Sedan blev det dags för det dagliga badet. Vilket fick bli ett kort men effektivt bad med tanke på att hon är lite hostig just nu. Så här förvånad kan man se ut när pappa säger att det är dags att gå upp redan innan bubblorna och skummet försvunnit..
61563-21


Och idag bjöds det  på isglass i sängen för att dämpa den onda hostan.
61563-23 

Och sedan kom farmor på besök och Ella ville fotografera lite med hennes kamera.  Man kan se på bilden att farmor är fast övertygad om att Ella kommer missa helt.
61563-22

Morfar på besök

Morfar skulle komma på fikabesök så Ella passade på att  jobba på sin "vått-i-vått"-laveringsteknik för att imponera på honom.  Till slut blev det en fin bild på en blomma som hon gav honom.

61563-19


Och som vanligt har det  skvätts runt en hel del i vatten under veckan. Loch Ness-odjurets okända släkting siktades vid ett flertal tillfällen på Skolgatan förra veckan.

61563-16
61563-17
61563-18

Balkongstädning

Eftersom jag var sjuk nästan hela veckan så blev det inte så mycket upplagt här, så här kommer lite arkiverat från förra veckan. Här är två bilder från när vi storstädade balkongen dagen innan vi la dit pensionärsgräset. På första bilden sopar Ella hela balkongen och på andra bilden visar hon var hon kastade skräpet, borsten och skyffeln.

61563-15

Pensionärsbalkong

Nu har pappa och Ella äntligen fått sin pensionärsgräsmatta till balkongen.
Vi började med att provligga om den var lagom mjuk att ligga och fjanta sig på...
61563-12

och det var ju inga problem alls. Mjuk och skön men på tok för stor så efter diverse mätningar och klippningar och ommätningar av Ella så var den äntligen på plats. Ella hjälpte som vanligt till genom att tortera Isi  med hjälp av en tvättkorg.
61563-13

Sedan när allt var klart var det bara att inviga med mycket saft och kakor i solvärmen. Synd bara att pappa sitter och huttrar i sin feber men Ella är nöjd.
61563-14